AKTUELNO

Sadgurua je pre dve godine upoznala i Noletova supruga Jelena.

Novak Đoković se plasirao u polufinale Australijan opena posle pobede nad Tejlorom Fricom dan ranije i dobio je dva dana slobodno do duela sa Janikom Sinerom u polufinalu.

Nole je dan posle plasmana u svoje 11. polufinale imao priliku i da upozna čuvenog gurua iz Indije - Sadgurua.

- Prelepo druženje sa Novakom Đokovićem. Ostati više od dve decenije na vrhuncu svojih mogućnosti na neverovatno u neverovatno kompetitivnom teniskom sportu je izvanredno. Vaša posvećenost i razumevanje tela i uma predstavljaju izvanredan primer za druge koji to mogu da prate. Sve najbolje u predstojećim mečevima - poručio je Sedguru.

Guru je Novaku na poklon poklonio i njegovu knjigu "Karma", nastale su i fotografije za uspomenu, koje je Sadguru objavio na svom Instagramu.

I Novak se oglasio na svom Instagramu i zahvalio je indijskom guruu, što je bio na njegovom meču.

- Hvala ti Sadguru za posetu i što si gledao moj meč - poručio je Novak uz podeljenu objavu indijskog gurua.

Sadgurua na Instagramu prati 11,5 miliona ljudi, a prethodno ga je upoznala i Novakova supruga Jelena, i to u momentu kada je putovao na motoru iz Indije, gde je tokom 100 dana prošao kroz 100 različitih zemalja, a tada je posetio i Srbiju i Beograd.

- Danas je kroz Beograd prošao Sadhguru i pričao o bitnosti očuvanja zemljišta jer postaje sve više osiromašeno. Naše voće, povrće i žitarice koje uzgajamo i jedemo nemaju više istu nutritivnu vrednost kao nekada… danas nam treba 8 pomorandži da zamene onu jednu sočnu od pre samo 10 godina.

- Zbog toga nas poziva da mu se pridružimo u njegovoj kampanji podizanja svesti o bitnosti očuvanja zemljišta i naravno, poziva nas da promenimo navike zarad našeg zdravlja, a i zdravlja naše dece i planete. Ja sam se rado odazvala pozivu i sa velikom zahvalnošću ga ispratila dalje… ima još 75 dana vožnje motorom da stigne do Indije - napisala je Jelena u aprilu 2022. godine uz fotografiju sa indijskim guruom.

Sadguru je rođen kao Jaggi Vasudev 1957. godine u gradu Majsor u Indiji. On je indijski joga instruktur koji je u Indiji cenjen i poštovan kao najznačajniji guru, a 1992. osnovao je Isha fondaciju koja je bila uključena u razne aktivnosti na polju duhovnosti, obrazovanja i životne sredine.

Autor: