AKTUELNO

Nije Danil Medvedev dozvolio iznenađenje u četvrtfinalu Australijan opena iako je naspram sebe imao raspoloženog Huberta Hurkača. Poljak je u dva momenta uspeo da izjednači rezultat, međutim Rus je bio sigurniji i opravdao je ulogu favorita - 3:2, po setovima 7:6, 2:6, 6:3, 5:7, 6:4.

Mečevi popularnog Meda retko kada traju dugo, što je i sada potvrđeno. Naravno ako imamo u vidu da je odigrano pet setova četiri sata nije previše i za to vreme je uspeo da porazi devetog na svetu, ali je to mogao i ranije da reši.

U prvom setu brejk je napravio već u prvom gemu, ispustio u šestom, pa je samo jednim mini-brejkom u tajbrejku stekao prednost. Neočekivano ubedljiv odgovor stigao je od Hurkača, dva oduzeta servis u drugom setu uz samo jedni priliku rivala da vrati makar prvi, pa je Poljak u boljem raspoloženju otvorio treći set.

Foto: Tanjug AP/Asanka Brendon Ratnayake

To se ipak nije primetilo pošto je Danil rešio da surovo kazni protivnika, odmah poveo sa 2:0, propustio tri set lopte na servisu Huberta, ali i potvrdio u devetom gemu ono što je zasluženo ostvario pre toga.

Ni pretposlednji period okršaja nije mogao bez peripetija u režiji Medvedeva. Opet je imao brejk od prvog gema, u osmom je ispustio razliku, pa je još jednom kiksnuo u dvanaestom za novo poravnanje.

I konačno smo kraj dočekali rezultatom 6:4 u petom setu, ali je i tu malo falilo da oduzet servis ispusti u osmom gemu. Čuvena žurba Danila Medevdeva se ipak nije odrazila na rezultat.

Karlos Alkaraz ili Aleksandar Zverev sačekaće Meda u petak u borbi za finale turnira u Melburnu.