AKTUELNO

Bivši teniser Mats Vilander u čistom superlativu je govorio o Rafaelu Nadalu, za kog smatra da je najbitniji igrač u istoriji "belog" sporta.

Posle duge pauze, čuveni Španac se vratio na teniski teren, igrao je u Brizbejnu ali se njegova misija završila već u četvrtfinalu, kada je Rafa izgubio od Džordana Tompsona.

- Želim da Nadal dobije šansu da se oprosti od tenisa na način na koji on to želi. Nisam siguran kako bi taj oproštaj trebalo da izgleda. A povrede zaista nisu trenutno fer prema njemu. Bilo bi lepo da ga vidimo zdravog na Rolan Garosu. Možda da odigra makar još jednom, a možda i pobedi na nekoliko mečeva, a onda da izgubi od nekog velikog igrača, recimo Novaka Đokovića. Nadamo se čudima, a ona su retka u teniskom sportu - kazao je Vilander.

Slavni teniser je analizirao Nadalov nastup u Brizbejnu, njegove igre je pomno pratio.

- Nadal je igrao briljantno i sa mnogo strasti. Video sam Nadala koji se znoji dok u Brizbejnu propušta meč lopte protiv Tompsona. To je nešto što ću da pamtim, ne vest da zbog povrede odustaje od Australijan opena. Jednostavno, on je jedan od najvećih igrača u istoriji, a možda i najbitniji igrač, profesionalac u istoriji tenisa - zaključio je Vilander.

Autor: