AKTUELNO

Biće tesno, ali nadamo se najboljem.

Srbija će se ove godine boriti za "salataru" u Dejvis kupu u Malagi nakon što je prebrodila grupnu fazu takmičenja nešto ranije tokom ovog meseca u Valensiji. Jedina nepoznanica koja je preostala nakon žreba gde nam je u četvrtfinalu dodeljena Velika Britanija jeste kada bi naši teniseri bili na terenu.

Sada je i to razrešeno, a organizator nije baš bio blagonaklon sa terminima za naše tenisere, koje će izvesno predvoditi Novak Đoković.

Naime, Srbija je dobila najmanje vremena za odmor između samih mečeva četvrtfinala i polufinala, odnosno polufinala i finala, pošto će svoje duele igrati 23. novembra (protiv Britanaca), potom je polufinale na programu za dva dana kada bismo se u slučaju pobede sastali sa boljim iz meča Holandija - Italija, a finale je odmah dan posle, odnosno 26. novembra.

To znači da bi sve bilo gotovo za samo tri dana! Poređenja radi, prvo četvrtfinale između Kanade i Finske igra se 21. novembra, dok Česi i Australijanci igraju dan kasnije.

Što je najgore, Srbija i Velika Britanija počinju 23. novembra tek po završeku duela Holandija - Italija, koji startuju rano ujutru u 10.00 časova, ali je jasno da bi sve moglo da se otegne, pogotovo ako dubl bude presudan i sve ode u po tri seta... Planirani start našeg meča je zakazan za 16.00 časova.

Bilo kako bilo, na našim teniserima je da prebrode sve muke i da krenu u Dejvis kup naoštreni. Nadamo se lepom epilogu i novoj "salatari" u prestižnom takmičenju.

Autor: