AKTUELNO

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković otkrio je najvažniju lekciju koju je naučio od svog velikog rivala Rodžera Federera.

Na početku Novakove profesionalne karijere, dok se probijao, Federer i Nadal vladali su svetskim tenisom i mnogi su smatrali su nedodirljivi i da je njihovo rivalstvo najbolje u istoriji tenisa. Đoković je bio svestan da mora da podiže lestvicu, pronalazi nova rešenja i unese nešto novo u svoju igru kako bi postigao velike stvari i nadmašio svoje rivale.

U intervjuu sa Džonom Mekinroom na "ESPN" objasnio je da su Federer i Nadal na neki način oblikovali njegovu karijeru

On je otkrio i važnu lekciju koju je naučio od Rodžera Federera, koja mu je pomogla da postane apsolutni rekorder po broju osvojenih grend slem titula.

"Jedna stvar koju sam naučio od Federera je kako da organizujem svoj kalendar da bih postigao najbolju formu na grend slem turnirima" kaže Novak i dodaje:

"Bio je jedan od prvih tenisera koji je planiranje podigao na drugi nivo. Njegova organizacija me je mnogo inspirisala - vodio sam bleške razgovarajući o tome sa svojim timom. Gledao sam njega, njegov tim i injegov raspored. Tako da moram da mu zahvalim na tome", otkrio je Novak.

Autor: