AKTUELNO

Kanađanke učinile uslugu našim odbojkašicama.

Ženska odbojkaška reprezentacija Kine iznenađujuće je poražena od selekcije Kanade u pet setova u kvalifikacijama za Olimpijske igre koje se naredne godine organizuju u Parizu - 2:3 (26:28, 25:15, 23:25, 25:22, 15:17).

Iznenađenje je tim veće zbog činjenice da je Kina domaćin i jedan od glavnih favorita da se uz Srbiju plasira na Olimpijske igre. Zbog toga je Kanada našim devojkama učinila uslugu, pošto su sada same na vrhu.

Kanadi treba čestitati, pre svega zbog toga što je Kanada dobila sva tri seta u dramatičnim završnicama i nije poklekla pod pritiskom domaće publike.

U prvom setu je sve otišlo na razliku, u trećem je Kanada slavila sa dva razlike, dok je peti takođe otišao na razliku. Time se ova reprezentacija vratila u igru za plasman dalje, ali sa minimalnim šansama.

Sa druge strane, Kina je pala na treće mesto iza Holandije koja ima isto bodova, a upravo u sledećem meču nas čeka duel ove sve selekcije.

Srbija u narednoj rundi igra protiv Dominikanske Republike koja ima skor 3-1, a potom je čekaju mečevi sa Kineskinjama i Holanđankama.

Autor: