AKTUELNO

U organizaciji Sportskog saveza Beograda a pod pokroviteljstvom Grada Beograda-Sekretarijata za sport i omladinu, u subotu i nedelju 09. i 10. septembra će se održati Sajam sporta Gradske opštine Zemun.

Svečano otvaranje Sajma u Zemunu je u subotu u 11č na Bogojavljenskom platou (Zemunski kej) a u nedelju 10.09. u dvorištu OŠ „Branko Radičević“ u Batajnici.

Nakon obraćanja predstavnika Grada Beograda, Sportskog saveza Beograda i opštine, posetioci Sajma, pre svega deca školskog uzrasta, će moći da se kroz promociju rada sportskih klubova informišu i odluče za sport koji će trenirati putem demonstracije i pokaznih vežbi;

Foto: SSAB

U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije poseban segment Sajma će biti i aktivacija „Budi olimpijac“ gde će učesnici kroz takmičarski program moći da se upoznaju sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma ali i znamenitostima Beograda.

Sajam sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha, stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti.

Foto: SSAB

Sajam sporta u Zemunu (i Batajnici) biće prvi u nizu opštinskih sportskih sajmova koji će se planiranom dinamikom do kraja godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština.

Autor: