AKTUELNO

Mats Vilander, legendarni švedski teniser koji već dugo radi kao komentator i analitičar, govorio je o Novaku Đokoviću i predstojećim izazovima srpskog tenisera.

Vilander veruje da će Srbin karijeru završiti sa najviše osvojenih grend slem trofeja.

Podsetimo, Đoković i Rafael Nadal trenutno imaju po 22 titule na najvećim turnirima, a taj odnos bi mogao da se promeni uskoro. Tačnije, na Rolan Garosu početkom juna.

Šveđanin je svoju računicu objasnio na zanimljiv način.

"Đoković igra igru procenata. U smislu što zna da će mu dugovečnost omogućiti da osvoji još dva do pet grend slem trofeja. Brojke to govore: od njegovog prvog osvojenog Australijan opena do danas, godišnje osvaja između 1,3 i 1,4 grend slem pehara. Tako da, ako ostane zdrav i spreman, imaće velike šanse da uzme još nekoliko velikih trofeja u narednom periodu", rekao je Vilander i dodao da veruje da bi Novak mogao ovu sezonu da završi sa sva četiri grend slem pehara:

"Da li će to biti na Vimbldonu, Rolan Garosu ili US openu, svejedno je, Đoković zna da ima šanse samo da ostane zdrav. A dugovečnost znači da šalje poruku rivalima: 'Hej, momci, nisam star, osećam se mlado'. On izgleda mladoliko i osvajaće najveće turnire dok god bude zdrav. Uzimaće bar po jedan grend slem trofej godišnje dok bude igrao. Mislim da je baš to i poruka koju nam šalje", poručio je Vilander.

#Mats Vilander

#Novak Đoković