AKTUELNO

Rvačka seniorska reprezentacija Srbije otputovala je u Dansku gde će predstojećeg vikenda učestvovati na velikom međunarodnom turniru „Tor masters 2023“.

Ovaj turnir okupiće čak 160 rvača, a Srbija će imati devet takmičara. Boje naše zemlje braniće Georg Tibilov (60 kg), Perica Dimitrijević (63 kg), Mate Nemeš (67 kg), Sebastijan Nađ (67 kg), Viktor Nemeš (77 kg), Aleksa Ilić (77 kg), Zurabi Datunašvili (87 kg), Žarko Dickov (87 kg) i Boris Petrušić (130 kg).

O kvalitetu turnira u Danskoj najbolje govori podatak da će među učesnicima biti 14 osvajača medalja sa minulog Svetskog prvenstva, isti broj osvajača medalja sa planetarnom šampionatu za rvače do 23 godine i 19 rvača koji su na juniorskom Prvenstvu sveta stigli do odličja.

Po rečima Vojislava Trajkovića, jednog od trenera u stručnom štabu srpske reprezentacije, ovo takmičenje biće od izuzetnog značaja:

„Turnir u Danskoj biće generalna proba pred Evropsko prvenstvo koje se od 17. do 23. aprila održava u Zagrebu. Takođe, za naše najbolje rvače braću Nemeš, Datunašvilija i Nađa ovo će biti prvo takmičenje u ovoj godini. Ono u šta smo sigurni je da smo odradili izvanredan pripremni period, Rvački savez Srbije omogućio je vrhunske uslove za rad, a ovo će biti sjajna prilika da vidimo u kakvoj formi se nalaze naši reprezentativci, kako bismo imali smernice šta je ono što još treba da popravimo do početka kontinentalnog šampionata“, poručio je Trajković.

Po završetku turnira u Danskoj reprezentacija Srbije odlazi u Poreč, gde ćeboraviti do 7. aprila i obaviti završnu fazu priprema predEvropsko prvenstvo

Autor: