AKTUELNO

Propali su pregovori o borbi za ujedinjenje titula svetskog šampiona u teškoj kategoriji između Britanca Tajsona Fjurija i Aleksandra Usika, izjavio je danas promoter ukrajinskog boksera Aleksander Krasik, prenosi Skaj.

Usik je svetski šampion u verzijama WBA, IBF i WBO. Fjuri je svetski šampion u verziji WBC. Borba između britanskog i ukrajinskog boksera trebalo je da bude održana 29. aprila na londonskom Vembliju.

Usikov menadžer Egis Klimas izjavio je ranije danas da od borbe neće biti ništa, a ovu informaciju je potvrdio i Krasik, koji je rekao da su problemi nastali oko raspodele novca.

Fjuri je tokom pregovora tražio da se novac od borbe podeli 70-30 u njegovu korist, jer je tvrdio "da je bolji bokser i da će meč biti održan u Londonu". Usik je pristao na ovaj zahtev, ali je tražio da Britanac donira milion funti kao pomoć Ukrajini.

Međutim, dve strane nisu uspele da zaključe dogovor, a Klimas je potvrdio da su pregovori propali.

Usik je sa svojim saradnicima zatvorio trening kamp i već se sprema za narednog protivnika. On će morati da se bori protiv obaveznog izazivača iz WBA Danijela Duboe.