AKTUELNO

Ono o čemu najviše razmišlja što se tiče SAD jeste US Open, a podsetio se nekih prošlih duela sa tog Grend slema.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković oglasio se i dao intervjuu za CNN u kojem navodi da se ne kaje zbog svojih odluka koje su dovele do toga da ne igra na Indijan Velsu i Majamiju, te da ne želi da živi u budućnosti već u sadašnjosti.

- Ne kajem se.U životu sam naučio da kajanje samo može da vam škodi, da vas natera da živite u prošlosti, a ja to ne želim. Ne želim ni da živim previše u budućnosti. Želim da budem u sadašnjem trenutku koliko je to moguće, ali i da razmišljam o budućnosti, da stvorim bolju budućnost. Čestitam Alkarazu. Apsolutno je zaslužio da se vrati na mesto broj 1 - kazao je Novak.

Ipak, navodi da je šteta što nije i neće učestvovati ove godine na dva američka Mastersa.

- Šteta je što nisam mogao da igram u Indijan Velsu i Majamiju, volim te turnire. Imao sam mnogo uspeha tamo, ali doneo sam svesnu odluku i znao sam da postoji rizik da ne idem tamo – trenutno je takvo stanje, nadam se da će se kasnije ove godine promeniti, za US open. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu - naveo je Đoković.

Ono o čemu najviše razmišlja što se tiče SAD jeste US Open, a podsetio se nekih prošlih duela sa tog Grend slema.

- Zaista želim da budem u Njujorku. Kada sam 2021. godine izgubio od Medvedeva u finalu, doživeo sam jedan od najboljih momenata sa tamošnjom publikom, osvojio sam US open triput i igrao još mnogo finala… Iako sam izgubio taj duel od Medvedeva, dobio sam ljubav i poštovanje publike, želim da se vratim i da se opet povežem s njima. Tome se radujem i nadam se da će desiti - zaključuje Novak.

#Karlos Alkaraz

#Novak Đoković