AKTUELNO

Mnoge teniserke koje su imale impozantne karijere otkrile su da su bile u potpunosti zadovoljne tek kada su se ostvarile kao majke.

Štefi Graf je s ponosom pričala o tome, kao i Lindzi Devenport i Viktorija Azarenka. Slično mišljenje ima i Naomi Osaka (25) koja je u januaru objavila da je trudna, nakon što je odustala od igranja na Australijen openu.

Japanka koja je osvajala US open (2018, 2020) i Australijan open (2019, 2021) uživa u majčinstvu. Čak igra tenis, jer još nije u poodmalkoj trudnoći.

Naomi Osaka objasnila je da ne razmišlja o penziji, te da će se tenisu vratiti u prvim danima 2024. godine.

- Proteklih nekoliko godina bilo je u najmanju ruku zanimljivo, ali smatram da to nisu najizazovniji trenuci u mom životu. Oni mogu biti i zabavniji - rekla je Naomi Osaka i dodala:

- Ovih nekoliko meseci odsustva od sporta mi je zaista dalo novu ljubav i zahvalnost za igru kojoj sam posvetila život. Shvatam da je život tako kratak i da nijedan trenutak ne uzimam zdravo za gotovo, svaki dan je novi blagoslov i avantura.

Potom je Naomi otkrila koliko je ushićena što će postati majka.

- Znam da imam mnogo čemu da se radujem u budućnosti. Posebno što će moje dete moći da pogleda neke od mojih mečeva i kaže "to je moja mama". Ha, ha, ha, 2023. će biti godina koja će biti puna lekcija za mene i nadam se da ćemo se videti na početku sledeće, jer ću biti na Australijan openu 2024 - poručila je Naomi Osaka.

Devojka kojoj je majka Japanka, a otac sa Haitija bila je prva teniserka sveta, a upalila je olimpijski plamen na OI u Tokiju 2021. godine. Naomi Osaka je u vezi sa poznatim američkim reperom Kordeom, a srećni par će ove godine postati roditelji.