AKTUELNO

Srpski teniser Laslo Đere, iako se hrabro borio, nije uspeo da izbori četvrtfinale Buenos Ajresa pošto ga je, po povratku nakon povrede, savladao drugi reket sveta Karlos Alkaraz u tri seta - 6:2, 4:6, 6:2.

Bilo je pitanje kako će ovaj meč da izgleda, jer se očekivao nešto sporiji Alkaraz, a zaigrani Laci koji je u dva sata i jedan minut napravio dosta problema, ali je na kraju tek popustio.

Đere je pokazao dva lica, naizmenično na susretu koji su posmatrale pune tribine u glavnom gradu Argentine.

U prvom setu je Alkaraz uspeo da se održi na jednom iznenađujuće visokom nivou, da iskoristi po brejk loptu u trećem (2:1) i sedmom gemu (5:2) i tako povede.

Sa druge strane, Laslo nije imao nikakvih šansi u prvoj deonici, ali zato jeste u drugoj kada je bacio na velike muke španskog tenisera koji je počeo iz gema u gem da se suočava sa šansama za brejk.

Bilo je svega, a samo u četiri gema nije imao problema onaj koji je servirao.

Ključni momenat se dogodio u 10. gemu kada je Đere obezbedio sebi tri vezane set lopte od kojih je drugu osvojio i napravio pravu pometnju u Buenos Ajresu.

Ipak, kao da je tu ispucao svu snagu koju je imao, jer se ubrzo vratio u režim iz prvog seta i uz otupljeno oružje završio učešće na ovom turniru.

Još od decembra se nije Karlos pojavio na terenu, a odmah po povratku će imati dva vezana meča protiv predstavnika Srbije - Dušan Lajović je u jednom probuđenom izdanju stigao do četvrtfinala i sa Alkarazom će se boriti za polufinale ovog ATP turnira.