AKTUELNO

Australijan Open jedan je najorganizovanijih teniskih turnira na svetu, postoji dosta pravila koja se moraju poštovati, a sada je dodato još jedno - u kompleks ne može da se uđe sa ruskom i beloruskom zastavom.

Kontrolori na ulazima imaju šablone zastava koje mogu, a koje ne mogu da se unesu, a tamo su navedena obeležja Rusa (nekoliko zastava sa grbom i bez njega), ali i Belorusa.

Uz to, odevanje takođe ima svoju meru, pa na duksu ili majici ne sme biti slovo "z" koje je prepoznato kao jedno od stvari iz rata u Ukrajini.

Sa jedne strane prospekta je sve gorenavedeno, dok su sa druge strane zastave Srbije, Hrvatske, Slovačke, Slovenije, Paragvaraja, Holandije i Francuske - kako ih kontrolori ne bi zamenili sa ruskom zastavom.

U momentu stajanja pred ulazom, klinac u dresu Partizana je morao da razvije zastavu koju je poneo sa sobom kako bi se ljudi iz sekjuritija uverili da nije ruska. Ista stvar se desila i Hrvatima.

Ruski i beloruski igrači na Australijan Openu nastupaju bez zastave, ali nastupaju za razliku od Vimbldona gde nisu mogli da se takmiče.

Autor: