AKTUELNO

Svetsko prvenstvo u rukometu je tek počelo, a ovaj sport potresa veliki skandal. Naime, danski "Tv2sport" je objavio izveštaj u kome postoje indicije da su sudije nameštale mečeve.

Glavni osumnjičeni su arbitri iz Hrvatske - Matija Gubica i Boris Milošević, odnosno iz Severne Mekedonije - Gjorgi Načevski i Slave Nikolov.

Firma "Sportradar" koja se bavi otkrivanjem potencijalno sumnjivih utakmica bavila se ovim slučajem. Sumnja se da su pomenute hrvatske sudije učestvovale u sedam nameštenih mečeva i to u najjačim ligama na svetu.

- Izveštaj je pripremljen još 2018. godine. Oni su primetili ukupno 26 sumnjivih mečeva odigranih između septembra 2016. i novembra 2017. godine, među njima su i mečevi reprezentacije. Sumnja se da su sudije u tim mečevima sudile za svoj inderes kako bi zaradili lični profit - piše u tekstu.

Daniski portal je imao uvid u ovaj dokument.

- Ukupno je osam tandema sudija bilo umešano na ovih 26 utakmica. "Sportradar" je kontaktiran od strane nekoliko velikih kldioničarskoih kompanija, jer su bile uplaćene velike svote novca na nerešene rezultate na poluvremenu, kraju utakmice ili na manji broj golova. Na ovom spisku su i mečevi poznatih klubova poput Kila, Flensburga, Kjelcea, Vesprema... - ističu Danci.

Podsetimo, trenutno je u toku Svetsko prvenstvo koje se igra u Poljskoj i Švedskoj. Ono traje do 29. januara.

Autor: