AKTUELNO

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar, izjavio je danas da veruje da naš nacionalni tim može da odigra sve tri utakmice na visokom nivou u preliminarnoj fazi Evropskog prvenstva i plasira se u drugu fazu takmičenja, Rukometašice Srbije otputovale su danas u Celje gde će igrati u prvoj fazi EP.

"Igramo prvu utakmicu sa Švedskom, koja je bila četvrta na prethodnim OI, zatim tu je Danska koja je zauzela treće mesto na SP i domaćin Slovenija, koja će biti izuzetno motivisana jer igra kod kuće. Čeka nas težak posao, ali mi verujemo u sebe i na nama je da odigramo sve tri utakmice na visokom nivou", kazao je Bregar.

"Prvi zadatak je da prođemo grupu, to je najbitnije i bitno je koliko se bodova prenosi dalje. Naša grupa se ukršta sa grupom A u kojoj su Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, ali polako, idemo utakmicu po utakmicu", rekao je Bregar, preneo je zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Foto: RSS

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Jovana Stoiljković izjavila je da je zadovoljna kako su protekle pripreme u Staroj Pazovi.

"Pružili smo maksimum i mislim da smo spremni kako fizički, tako i psihički za izazove koji su pred nama. Ekipa je spremna i u dobroj atmosferi krećemo u Sloveniju. Sa Švedskom smo igrali u kvalifikacijama za EP i dobro ih poznajemo. Mislim da će pre svega to biti kvalitetan meč i da ćemo prikazati dobar rukomet", rekla je Stoiljkovićeva.

Prvi meč na EP Srbija će odigrati u petak protiv Švedske, a potom slede dueli sa Danskom i Slovenijom.

"Sa Danskom nismo igrali skoro, ali to je ekipa koja je predstavnik klasičnog skandinavskog rukometa. One igraju slično kao i Švedska. Spremali smo se za sve tri utakmice, ali naravno malo više smo se posvetili prvom meču na takmičenju, duelu sa Švedskom. Mislim da je naša ekipa spremna za sve tri utakmice u grupi", zaključila je srpska rukometašica.

EP će biti održano u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Plasman u drugu fazu EP izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

#Rukomet

#Uroš Bregar