AKTUELNO

Novi slučaj nasilja u porodici, ovoga puta na teniskom terenu, šokirao je domaću javnost.

Naime, kineski državljanin, koji privremeno boravi u Srbiji, pretukao je svoju četrnaestogodišnju ćerku tokom jednog treninga. Na snimku koji kruži internetom vidi se kako otac šutira ćerku u predelu stomaka i snažno je udara po glavi, usled nezadovoljstva njenim zalaganjem na treningu.

Dotični kineski državljanin je sklon incidentima, pošto je napravio skandal i na teniskoj akademiji proslavljenog srpskog tenisera Janka Tipsarevića, saznaje Kurir. To se desilo pre otprilike dva meseca, a prema informacijama do kojih smo došli, otac Kineskinje napao je i udario jednog od trenera. Nakon toga mu više nije bilo dozvoljeno da dolazi na akademiju.

Redakcija Kurira kontaktirala je sa Jankom Tipsarevićem, osnivačem Teniske akademije Tipsarević, ali on je rekao da ne želi da daje izjave.

Kinez je nakon toga morao da potraži novi klub, na čijim terenima se i desio najnoviji incident. Slučaj je prijavljen policiji, a nasilnik je ubrzo pronađen i uhapšen na terenima Sportskog centra Banjica.

O celoj situaciji oglasio se Teniski savez Beograda.

Foto: Twitter.com/Printscreen

- Najoštrije osuđujemo brutalno nasilje na teniskom terenu koje se desilo u toku trenažnog procesa. Saznali smo da je reč o porodičnom nasilju s obzirom na to da je napadač otac mlade teniserke - navode iz TS Beograda, uz napomenu da sarađuju s nadležnim tužilaštvom, kao i s disciplinskom komisijom TS Srbije. Ističu da su organizovali nekoliko radionica s roditeljima mladih tenisera kako bi se delovalo preventivno radi sprečavanja ovakvih situacija.

- Ambicioznost roditelja vrlo često prevazilazi realne mogućnosti dece. Put od mentalnog do fizičkog zlostavljanja je počesto vrlo kratak. Preventivnim delovanjem u četvorouglu dete-roditelj-trener-klub, a putem radionica koje je TSB organizovao, a i organizovaće, vidimo pravi put za suzbijanje ovog akutnog problema našeg društva uopšte - navodi se u saopštenju.

PRIVEDEN I SASLUŠAN

Ministarstvo unutrašnjih poslova je povodom ovog slučaja saopštilo: - Policija je u Beogradu uhapsila kineskog državljanina zbog sumnje da je tukao ćerku (14). U saopštenju se dalje navodi da se V. L. (50) tereti za nasilje u porodici. Policija ga je, nakon što se u medijima pojavio video-snimak, brzo identifikovala. Određeno mu je zadržavanje do 48 časova, a juče je saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Autor: