AKTUELNO

Vaterpolo reprezentacija Srbije oprostila se od Evropskog prvenstva ubedljivom pobedom protiv Rumunije rezultatom 17:1 (6:1, 3:0, 4:0, 4:0)

I nije neka uteha, ali svakako je bolje što su Delfini za kraj ostvarili trijumf. On je našem nacionalnom timu doneo tek deveto mesto, što je, uprkos činjenici da je sastav ovog leta ozbiljno promenjen usled opraštanja šestorice veličanstvenih od reprezentacije, izuzetno loš rezultat.

Koliko god da se ekipa Dejana Savića mučila u prethodnim utakmicama protiv Francuske i Holandije koju je rešila u svoju korist tek nakon peteraca, protiv Rumunije je već nakon prve četvrtine naš tim imao nedostižnu prednost.

Još jednom je Srbija igrala bez najboljeg igrača, Dušana Mandića, a bez njega, u prvoj deonici pogađali su Radomir Drašović dva puta i po jednom Nemanja Vico, Strahinja Rašović, Petar Velkić i Ognjen Stojanović, pa je posle osam minuta igre bilo 6:1.

U sličnom ritmu se igralo i u drugoj deonici. Drašović i Stojanović su postigli po još jedan gol obojica, a upisao se u strelce i Vasilije Martinović za velikih 9:1 na poluvremenu.

Stojanović je do trećeg gola na utakmici stigao na samom startu drugog poluvremena, a do samog kraja meča Srbija je iskoristila kvalitet u odnosu na rivala. Pogađali su i Viktor Rašović, Petar Velkić i Nemanja Vico, uz nove golove Martinovića, pa je na kraju rezultat bio i više nego ubedljiv.

Autor: