AKTUELNO

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala US opena, pošto je u tri seta bio bolji od Francuza Rišara Gaskea - 3:0 (6:0, 6:1, 7:5)!

Za razliku od prethodnog duela protiv Fabija Fonjinija, u kom se u prva dva seta borio da pronađe adekvatnu igru, Španac je sada praktično ponizio svog rivala i dozvolio mu da osvoji samo jedan gem - sredinom drugog!

Publika, koja je do tog trenutka bila verna Nadalu, okrenula se donekle i pokušavala je da digne Gaskea kako bi imali zanimljiviji meč. I dobili su ga koliko-toliko u trećem setu, gde je Francuz uspeo da veže svoja četiri uzastopna gema.

Vodio je Gaske sa 5:4, nakon što je u 4. gemu vratio brejk, ali jednostavno nije mogao da se vrati u meč. Nadal je zaigrao ponovo sigurnije, vezao je tri gema sa brejkom i otišao je u narednu rundu gde ga čeka 22. igrač sveta Frensis Tijafo.

Rafi uzme prvi set još od 2008. godine. Ipak, ostaće upisano da je izgubio 34 poslednja. Daleko od toga da Francuz nije imao svoije šanse, ali svaki put kada je trebalo da "prelomi" Nadal je bio taj koji je uzimao poene.

Na kraju, Rafa je imao 100 poena, naspram Gaskeovih 71. Takođe, Francuz je iskoristio samo jednu od sedam brejk lopti koliko je imao. Ukratko, vodio se lošom taktikom dugog nadigravanja iza osnovne linije - pravo rivalu na ruku.