AKTUELNO

Veliki skandal na poslednjem ovogodišnjem grend slem turniru u Njujorku! Naime, ukrajinska teniserka Marta Kostjuk veoma se ružno ponela posle meča sa Viktorijom Azarenkom

Beloruskinja Viktorija Azarenka savladala je Martu Kostjuk sa 2:0 (6:2, 6:3) i izbacila je sa US Opena. To je teško podnela Kostjuk, koja posle meča nije htela da se rukuje sa Viktorijom

Samo joj je pružila reket na mreži. Ovaj ružan gest pogledajte ovde:

Kostjuk je tražila da Viktorija Azarenka ne igra na egzibiciji za pomoć Ukrajini i organizatori su joj uslišili molbu. Nije joj prvi put da se tako ponaša prema Rusima i Belorusima.

Od kada je počeo rat u Ukrajini, Marta Kostjuk je prva koja je digla glas protiv ruskih tenisera i teniserki, te je bila za to da se oni suspenduju i da im se zabrani učešće na svim turnirima. Rat u Ukrajini je naravno razlog što Rusa i Belorusa neće biti na ovogodišnjem Vimbldonu, ali ako pitate Martu Kostjuk - i to je slaba kazna za njih.

U meču u maju je zajedno sa Rumunkom Ruse igrala u dublu protiv Pavljučenkove i Kudrametove u Rimu. Ukrajinsko-rumunska kombinacija je izgubila prvi set sa 6:1, a onda je Ukrajinka odlučila da izađe sa terena u svlačionicu i ne vrati se na meč. Potpuno suluda odluka.

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk kritikovala je i srpskog teniskog asa Novaka Đokovića. Kostjuk je u centar pažnje dospela kada je krenuo sukob Rusije i Ukrajine i kada je ukrajinska teniserka osula paljbu po svojim kolegama iz Rusije.

U podkastu kod Rene Stabs je otišla i korak dalje kada je rekla da ne želi da igra protiv Ruskinja i Beloruskinja, da je izbrisala sve njihove brojeve iz telefona, da bi želela fizički da ih prebije i da ih više ne smatra prijateljima.

Autor: