AKTUELNO

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedila 80. teniserku sveta Danku Kovinić iz Crne Gore posle dva seta, 6:3, 6:3.

Vilijams, 605. teniserka sveta, pobedila je posle sat i 42 minuta.

Ona je pet puta oduzela servis Kovinić, koja je napravila dva brejka.

Šestostruka šampionka US Opena Vilijams će u drugom kolu igrati protiv drugog nosioca Estonke Anet Kontavejt.

Osvajačica 23 grend slem titule pre tri nedelje je najavila da će US Open biti njen poslednji turnir u karijeri, pošto želi da se posveti porodici i poslovnim obavezama.

Meč je oborio rekord po gledanosti na US Openu, pošto su noćnoj sesiiji prisustvovala 29.402 navijača. Od toga više od 23.000 gledalo je meč sa tribina na centralnom terenu, a ostatak putem velikih video ekrana na Flašing Medouzu.

Među gledaocima bili su članovi njene porodice, bivši predsednik SAD Bil Klinton, legendarni bokser Majk Tajson, teniska legenda Martina Navratilova i mnogi drugi.

Vilijams će se na turniru takmičiti i u dublu, zajedno sa sestrom Venus.

U drugom kolu poslednjeg grend slem turnira u sezoni je i Australijanac Nik Kirjos, koji je pobedio sunarodnika Tanasija Kokinakisa sa 6:3, 6:4, 7:6.

On će igrati protiv Francuza Benžamena Bonzija, koji je bio bolji od sunarodnika Uga Embera posle pet setova 7:6, 6:1, 5:7, 3:6, 6:2.

Peti nosilac Grk Stefanos Cicipas izgubio je u prvom kolu od 94. tenisera sveta Kolumbijca Danijela Galana sa 0:6, 1:6, 6:3, 5:7.

Galan, koji je u žreb ušao kroz kvalifikacije, igraće u drugom kolu protiv Australijanca Džordana Tompsona, koji je pobedio Italijana Lorenca Sonega sa 2:6, 1:6, 6:2, 6:4, 6:4.

Autor: