AKTUELNO

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo večeras da se plasira u drugo kolo Ju-Es opena, pošto je u Njujorku poražen od Australijanca Aleksa de Minora sa 5:7, 2:6, 3:6.Meč izmedju De Minora i Krajinovića, 20. i 44. tenisera sveta trajao je dva sata.

Teniseri su čak sedam puta pravili brejk u prvom setu, a ključni četvrti brejk 18. nosilac njujorškog grend slema pravi u 12. gemu.

Drugi set Australijanac dobija nakon brejkova u četvrtom i osmom gemu, dok je na startu trećeg dela igre Krajinović prvi oduzeo servis protivniku.

Ipak srpski igrač nije uspeo da sačuva prednost, koju je De Minor poništio u četvrtom, da bi zatim preokrenuo novim brejkom u osmom gemu.

U sledećem kolu De Minor igra protiv boljeg iz duela u kojem igraju Čileanac Kristijan Garin i Čeh Jirži Lehečka.

U narednu fazu je prošao madjarski igrač Marton Fučovič, kojem je pri rezultatu 6:7 (4), 7:5, 5:1 meč predao domaći igrač Maksim Kresi.

Meč Korentanu Muteu je posle dva izgubljena seta (6:4, 7:6) predao i pobednik Ju-Es opena iz 2016. godine Švajcarac Sten Vavrinka, dok je Rus Karen Hačanov u prvom kolu savladao domaćeg tenisera Denisa Kudlu sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:2.

Autor: