AKTUELNO

Novak Đoković neće igrati na Ju-Es openu. Ispunila se želja Amerikanaca i Zapada da Srbin posle Australije propusti još jedan gren slem.

Đoković nema ravnopravnu borbu sa ostalim teniserima na ATP listi, ali ni sa Rafaelom Nadalom u GOAT trci.

Srbin nije nije mogao da uđe u Sjedinjene Američke Države iako je Centar za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) promenio regulative, oni zakoni koji su vezani za putovanje su ostali nepromenjeni. Naime, i dalje nevakcinisani stranci ne mogu da uđu u SAD, pa time ni Đoković nije mogao da se takmiči na Ju-Es openu.

Ipak, kao vrhunski sportista mogao je da dobije izuzeće, ali nije. Sada je otkriveno i zbog čega Đokoviću opet nisu progledali kroz prste, pa se ponovila Australija.

Oglasila i britanska novinarka Sofi Korkoran, koja je objavila fotografiju koja se deli na društvenim mrežama već nekoliko dana.

- Oh, pitam se zašto nisu hteli da Đoković igra... Ne mogu nikaKo da smislim zašto", napisala je Korkoran i uz to objavila fotografiju koja je poslala provokativnu poruku.


Naime, jedan od glavnih sponzora turnira je "Moderna", farmaceutski gigant, koji je, između ostalog, nedavno napravio i vakcinu protiv virusa korona. Aludirala je praktično da je ovaj sponzor izvršio pritisak da se Đoković ne nađe u Sjedinjenim Američkim Državama.

Da njeno mišljenje nije izolovan slučaj pokazala je i nedavna objava Katarine Pijetlović, koja se nalazi u savetničkom odboru Udruženja profesionalnih tenisera (PTPA). Ona je napisala nedavno.

- Ju-Es open sponzoriše vakcina "Moderna". Direktor Ju-Es opena Stejsi Alister je u odboru direktora Lejver kupa, koji je u vlasništvu Federera. Ju-Es open i USTA aktivno odbijaju da traže izuzeće za Novaka, dok istovremeno dozvoljavaju Amerikancima da igraju", napisala je ona.

Bilo je mnogo sličnih mišljenja koji su podigli pravu prašinu, a Ju-Es open je čak pojasnio da nisu imali elemenata da za Novaka traže izuzeće. Moderna je glavni uzrok za to...

Autor: