AKTUELNO

Bura emocija već je potresla jedan meč na Rolan Garosu, a tek što se turnir zahuktao, gotovo da je jedva i počeo, ali emocije su danas bile opravdane i jake, najjače jer je poslednji meč u karijeri odigrao miljenik domaće publike Žo Vilfrid Conga (37).

Foto: Tanjug AP/Michel Euler

Francuz je rekao zbogom tenisu, izgubio je, ali najmanje je zbog toga plakao...

Foto: Tanjug AP/Michel Euler

U meču prve runde na pariskom Grend Slemu Norvežanin Kasper Rud je porazio Congu u možda najtežem meču za obojicu, 3:1 u setovima, i time je spuštena zavesa na jednu od najinteresantijih teniskih karijera. Koliko je Congi teško pao ovaj momenat svedoči i scena s kraja četrvtog seta, na meč loptu za Ruda, kada je Francuz jedva uspeo da odservira zbog emocija koje su ga cepale.

Čitav stadion je kao na fudbalskoj utakmici bodrio Congu, navijao, u transu se pratio svaki njegov poen. Na kraju, Rud je prevagnuo, odneo trijumf i to je bio znak da čitav stadion ustane i stojećim ovacijama isprati sjajnog tensiera u zasluženu penziju. Conga je nakon meča, sve vreme u suzama, pao na kolena, na paraisku šljaku, skupljao snagu da izdrži, da se totalno ne raspadne.

Foto: Tanjug AP/Michel Euler