AKTUELNO

Novakov prijatelj, Sergej Stahovski, besan je na ATP

Ukrajinac koji je na ovogodišnjem Australijan openu odigrao poslednji meč u karijeri, nakon što je branio Đokovića dok je prolazio kroz dramatične trenutke, nije mogao da sakrije razočarenje zbog odluke ATP-a koja se tiče Vimbldona.

Podsetimo, ATP je odlučio da oduzme bodove na trećem grend slemu u sezoni zbog odluke Vlade Velike Britanije da na njemu ne dozvoli igranje tenisera i teniserki iz Rusije i Belorusije, a nakon određenog perioda, u ATP-u su došli do zaključka da je oduzimanje bodova najbolje rešenje.

To znači da najbolji teniser sveta ostaje bez mogućnosti da brani prvo mesto, jer će ostati bez bodova koje je osvojio prošlogodišnjom titulom.

Sergej Stahovski, koji je već nekoliko meseci u vojnim rezervama Ukrajine, ljut je zbog odluke ATP-a, jer smatra da je njom ova organizacija pružila podršku Rusima i Belorusima.

Foto: Tanjug AP/Andrew Medichini

- Da kažem da sam razočaran bilo bi premalo. Nikada nisam očekivao da neko može da stane na stranu ubica... Ali izgleda da se i moje kolege igrači sažaljevaju na napadače i saradnike iz Rusije i Belorusije. Igrači koji 85 dana nisu mogli da iskažu jasnu osuđujuću poruku invazije na Ukrajinu. Sramotan dan za tenis - poručio je Stahovski na društvenim mrežama.

Ukrajinac je, podsetimo, javno zamerio Rafaelu Nadalu nakon što je Španac rekao da mu se ne dopada kazna Vimbldona za Ruse i Beloruse.

Pre Nadala isto su uradili mnogi teniseri i teniserke, među njima je i Novak Đoković. Stahovski nije pominjao Novaka kada je kritikovao Nadala i njegovu poruku, verovatno zbog njihovog prijateljska.

Nakon što je podržavao Đokovića u Melburnu, Stahovski je, na početku napada Rusije na Ukrajinu, otkrio sadržaj poruka koje je dobio od Srbina.

Novak se tada interesovao kako može da pomogne i na koju adresu može da pošalje novac.