AKTUELNO

Ruski teniser Danil Medvedev pobedom u finalu Australijan opena zagarantovao bi sebi prvo mesto na ATP listi i smenio Novaka Đokovića na vrhu, ali kada će zvanično postati broj 1, zavisi od dve stvari.

Kako je organizacija objavila, Medvedev bi samim osvajanjem prvog Grend slema u sezoni i pobedom nad Rafaelom Nadalom zaseo na čelo ATP liste od 21. februara, a da pritom se Novak ne takmiči u naredne tri nedelje nakon Australijan opena.

Druga solucija, u kojoj bi Danil već 14. februara postao broj 1, je da osvoji i AO i Roterdam za koji se već prijavio i koji počinje 7. februara.

Foto: Tanjug AP/John Minćillo

U tom slučaju, poremetila bi ga samo situacija da Đoković prijavi neko takmičenje u dve naredne nedelje od Grend slema u Australiji.

Kako to za sada nije slučaj, pošto je Srbin na sajtu obelodanio da će mu Dubai biti naredni turnir (21. februar), Medvedev bi titulama na AO i Roterdamu bio na čelu već od 14. februara.

Danil bi, ukoliko mu se ostvare sve želje u narednim danima, mogao da postane treći Rus koji je stupio na vrh ATP liste nakon Jevgenija Kafelnjikova i Marata Safina.