AKTUELNO

Rukometna reprezentacija Srbije silovito je startovala na Evropskom prvfenstvu u rukometu, jer je u Segedinu ubedljivo u prvom kolu pobedila Ukrajinu sa 31:23 (17:11), u subotu protivnik Hrvatska.

Ukrajinci, koji su učestvovali i na prošlom šampionatu starog kontinenta uspeli su samo da povedu na samom početku utakmice, ali su Orlovi vrlo brzo pokazali da su kvalitetniji tim i već na poluvremenu su imali šest golova prednosti.

Dpolazak stranog trenera iz Špoanije Tonija Đerone pokazao se kao dobar izbor, a Orlovi su na otvaranju pokazali da će biti ravnopravni rivali Francuskoj i Hrvatskoj, sa kojom se na istom mestu sastajemo u Subotu. Iz grupne faze samo po dve najbolje aselekcije idu u drugi krug, tako da Srbiji predstoje ključni mečevi.

Najefikasniji u našem nacionalnom timu su bili srednji bek Lazar Kukić sa sedam postignutih golova, dok je Bogdan Radivojević, koji igra u Segedinu i miljenik je publike u Mađarskoj, pet puta zatresao mrežu. Odluičan je bio i izvanredni golman Milan Bomaštar, sa čak deset odličnih intervencija, od kojih su neke bile i ziceri rivala. Najefikasniji u ekipi Ukrajine je bio Goriga sa pet golova.