AKTUELNO

Bugarska grupa "Kuku bend" otpevala je na jednoj lokalnoj televiziji pesmu posvećenu Novaku Đokoviću.

Pesma pod nazivom "Forhend, bekhend" je ustvari obrada Breninog hita "Luda za tobom".

"Forhend, bekhend, e tako treba!

Australija da cela bude pusta (bedna), korona virus celu da je zahvati...

Ne dajete Đokoviću da uđe u zemlju, zatvorili ste njega u hotel.

Ne znaju ni Aboridžini, za PCR i balkanske gene.

Neka skaču koliko god žele kenguri, Đoković će opet da bude najbolji.

Refren:

Ludi Nole ih pobeđuje, nagrađen je sa balkanskom slavom,

ludi Novak ima da ih fintira, i neće da se vakciniše.

Sa pljeskavicom i rakijom od kruške, i omikron i deltu će da ubije,

A Novak Đoković je sa koronom (bugarski - krunom), jer je - balkanski kralj!

Refren:

Ludi Nole ih pobeđuje, nagrađen je sa balkanskom slavom,

ludi Novak ima da ih fintira, i neće da se vakciniše".


Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je u ponedeljak rano ujutru po srpskom vremenu Vladu Australije i time dobio mogućnost za ulazak u zemlju i nastup na Australijan openu. Iako bi odluka suda trebala da bude poslednja u haosu koji traje već sedam dana, ona je za sada samo nastavak priče oko Novaka Đokovića u Melburnu. Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka. Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu. Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku. Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska. Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji. Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek. Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Autor: