AKTUELNO

Ništa novo u Seriji a - Dušan Vlahović je opet strelac za Fiorentinu, 14. i 15. put ove sezone.

Srpski napadač je najpre duplirao je vođstvo "ljubičastih" u 51. minutu meča sa Salernitanom (za 2:0), a onda pogodio i u smiraj meča, stavio tačku na ubedljivu pobedu ekipe (na kraju 4:0) koju nezadrživo gura ka Top 5 klubova na tabeli.

Kod prvog gola, sjajno je odreagovao kada je dobio loptu na dvadesetak metara od gola, solo akcijom iznenadio čuvara i golmana gostiju - pokazao kakav je majstor fudbala.

Gađao je Vlahović "levicom" dalji ugao, uspeo je da se pozicionira golman Salernitane, međutim ne i da zaustavi perfektan udarac fenomenalnog golgetera.


Stadion je eruptirao, kliče se Dušanu, kliče se nestvarnoj golgeterskoj seriji ovog momka.

Nastavak je doneo rutiniranje Fiorentine, a pred sam kraj, još jedan pogodak nestvarnog Vlahovića, koji je pokazao kakav je finišer kada je samo postavio kopačku na vrhunsko proigravanje Sotila sa leve strane. Za delirijum na "Artemio Frankiju".


Golovima koje je postigao protiv Salernitane Vlahović je stigao do "kote" 32 u kalendarskoj 2021. godini i tako prestigao Ernana Krespa i Gonzala Iguaina što se tiče Serije A.

Vlahović sada ima samo gola manje od Kristijana Ronalda (dao 33 2020. za Juventus) i do kraja decembra bi mogao da se probije na treće mesto večne liste.

Ispred su samo Felis Borelo (dao 41 gol 1933.) i Ginar Nordal (dao 36 golova 1950. godine).