AKTUELNO

Svetsko prvenstvo trajaće do 13. avgusta, a Beograd je prvi put domaćin planetarnog šampionata za vaterpoliste do 20 godina.

Svetsko vaterpolo prvenstvo za juniore svečano je danas otvoreno na bazenu "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić rekao je da je velika čast što je Svetska federacija vodenih sportova (FINA) ukazala poverenje Savezu, Srbiji i gradu Beogradu za organizaciju tog takmičenja.

- Vaterpolo je najtrofejniji sport Srbije, u Srbiji ima dugu i uspešnu tradiciju, a zahvaljujući tome jedan je od najpopularnijih sportova među mlađim generacijama. Želeo bih da čestitam našim sportistima, koji su postali uzori mladim generacijama jer nas njihov uspeh čini važnim na svetskoj sportskoj mapi - rekao je Krivokapić.

Krivokapić je svim gostima poželeo da se u Beogradu osećaju kao kod kuće i dodao da svim igračima želi fer borbu.

- Svim igračima želim pravo nadmetanje, fer borbe koje slave takmičarski duh i pružaju publici istinsko sportsko uživanje. Neka trofej i zvanje svetskog juniorskog prvaka ponese najuspešnija reprezentacija, a da pravi uspeh prvenstva bude pobeda viteštva, sporta i prijateljstva - rekao je on.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je istakao da se budućnost svetskog vaterpola trenutno nalazi u Beogradu.

Foto: Fonet

- Vi će te u narednim godinama i deceniji pokretati naše emocije, činiti nas srećnim, euforičnim, a ponekada i tužnim. Vaša imena slaviće hiljade poklonika vaterpola širom sveta i vi će te živeti za ovaj sport i živećete sa njim. Za neke od vas ovo je prvo veliko, svetsko takmičenje i možda onaj pravi početak vaših karijera. Neki od vas prvi put brane boje svojih zemalja i zbog toga se osećajte ponosnim i privilegovanim - poručio je Udovičić.

#Beograd

#Svetsko prvenstvo

#vaterpolo

'