AKTUELNO

Ministar Udovičić je tokom današnje posete Novom Pazaru pozdravio mlade sportiste, čestitao im na zapaženim uspesima na svetskim sportskim takmičenjima, i pozvao ih da poštuju savete Kriznog štaba za borbu sa koronavirusom tako što će se vakcinisati.

On je u razgovoru sa mladima pozdravio odgovornost koju imaju i naglasio važnost imunizacije anti-kovid vakcinom.

- Mnogo puta do sada, kada je bilo najpotrebnije, ste upravo vi, mladi, prvi pokazivali veliku društvenu odgovornost i solidarnost na delu - ističe Udovičić.

Foto: MOS

Ministar je naglasio da je vakcina jedini način da se pobedi koronavirus i epidemija u Srbiji, kako bismo se na taj način vratili i redovne društvene aktivnosti.

- Vakcinacija je jedini put kojim možemo okončati ova vremena izazova sa kojima se ceo svet suočava. Sada je solidarnost svih nas na testu. Pokažimo da možemo da pobedimo i da nam je briga o svom zdravlju i zdravlju ljudi oko nas na prvom mestu - istakao je ministar Udovičić.

Najnoviji kovid presek u Srbiji

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 24.490 građana od kojih je 6.948 novozaraženih. Preminulo je 64 lica, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 277 obolelih.