AKTUELNO

Premijer australijske države Viktorije Denijel Endrjuz, ostao je pri stavu da nevakcinisanim teniserima i teniserkama ne treba dozvoliti ulazak u Australiju.

Ovakva reakcija usledila je pošto je premijer Skot Morison nagovestio da će im to biti dozvoljeno uz karantin.Endrjuz je, međutim, poručio da njegova država neće podnositi takve zahteve, prenosi Rojters.

- Zbog svakog vakcinisanog stanovnika Viktorije koji je uradio pravu stvar, moja vlada neće podneti zahtev za izuzeće nijednog nevakcinisanog igrača - rekao je on novinarima. Granice Australije su zatvorene 18 meseci zbog pandemije kovid-19, iako vlasti odobravaju izuzeća od putovanja za posebne slučajeve.

Viktorija je najteže pogođena država Australije, njen glavni grad Melburn je zaključan šest puta, a poslednji karantin je završen u petak, ali samo za potpuno imunizovane odrasle osobe.

Profesionalni sportisti u Viktoriji su obavezni da se vakcinišu, a to se odnosi i na trenere, zvaničnike, medije i drugo osoblje koje je uključeno u elitna takmičenja. Nevakcinisanim odraslim osobama i dalje je zabranjen pristup pabovima, restoranima, sportskim događajima i drugim javnim prostorima.

Autor: