AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, u pratnji predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina, posetio je danas reprezentativce Srbije pred početak svetskog prvenstva u boksu čiji je domaćin Srbija.

Ministar Vulin, koji je i član organizacionog odbora za pripremu svetskog prvenstva u boksu, uverio se u spremnost, motivisanost i sposobnosti naših sportista i poželeo im najviše plasmane na predstojećem svetskom takmičenju.

Foto: MUP

„Reprezentativcima Srbije u boksu, na čelu sa kapitenom Babićem, želim puno uspeha na predstojećem svetskom prvenstvu u Beogradu. Uveren sam da će vas 12 vrhunskih sportista postići značajne rezultate i da ćete obradovati Srbiju i srpski narod. Boks je sport patriota uz koji su odrastale generacije", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sportistima.

Foto: MUP

„Beograd je jedini grad u istoriji koji je dva puta organizovao svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu. Prvi put je bilo organizovano davne 1978. u našoj prestonici i evo sada 2021. godine i zato je naša odgovornost još veća.

Foto: MUP

Predstojeće svetsko prvenstvo u Beogradu, radom Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i Bokserskog saveza Srbije biće organizovano na najvišem nivou. Vratićemo boksu onu popularnost koju je nekada imao", naglasio je ministar unutrašnjih poslova.

Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posebno je pozdravio četiri ruska boksera koji su, zahvaljujući predsedniku Vučiću, dobili srpske pasoše i tu mogućnost da nastupaju za Srbiju na predstojećem svetskom prvenstvu.

Foto: MUP

Ministar Vulin je naglasio da MUP mnogo ulaže u sport i da je u toku formiranje sportske čete u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova gde će biti mesta i za najbolje boksere.