AKTUELNO

Reprezentativka Srbije u tekvondu Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a za TV Pink kaže kako se po zlato ide. Ističe i da nikada njen tim i ona nisu bili pobornici parole: "Važno je učestvovati".

Mandić kaže i da je mnogo teško sabrati sva osećanja koja su prisutna tokom takmičenja, a istakla je i kako je sport jako zanimljiv s obzirom na to da je neizvestan, pa se tako dešava da nekada prvi nosilac ispadne sa takmičenja.

Foto: TV Pink Printscreen

Uvek smo imali želju za zlatom i zato se ide. Nikada nismo bili za parolu: "Važno je učestvovati", nama je uvek u glavi zlato. Sport je toliko zanimljiv, da i prvi nosilac može da ispadne, zbog toga je mnogo zanimljivo. Mnogo je teško sva ta osećanja koja imate i na dan takmičenja i mnogo pre toga, treba sve to da se sabere, to je najbitnije i to je ono što radite sa psihologom. Ako stavim misao na to kako se osećam, mogu da se raspadnem u prvoj borbi, ali imam Galeta koji kaže šta da uradim i to je to - kaže Mandić za Pink.

Trener i selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović govori da oni na takmičenjima deluju smireno, ali da je uvek pristuan pritisak javnosti, jer se od njih očekuju medalje.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi smo delovali smireno, ali uvek postoji pritisak kada javnost ističe da je to tako sigurno da će biti medalje. Svakako, vi morate da budete spremni da to prihvatite, pošto ne možete da sprečite medije da vas favorizuje - govori Jović.

Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a za Pink govori kako je sada imala veći pritisak nego na protekloj Olimpijadi na kojoj je učestvovala sa svojih 18 godina.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada oporedim ove Olimpijske igre sa prethodinim, kada sam imala 18 godina, bila sam rasterećna. Sada je bio pritisak, ne samo od ljudi, nego i od sebe. Znam koliko smo radili na tome, koliko smo se mučili, tako da jeste bilo teško izneti taj pritisak - rekla je Tijana Bogdanović.