AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra protiv Japanca Keija Nišikorija meč četvrtfinala OI u Tokiju.

Novak je u osmini finala savladao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu, dok je Kei bio bolji od Ilju Ivašku iz Belorusije.

Zlato sa prethodnih Olimpijskih igara, u Rio de Žaneiru 2016. godine, trebalo je da brani Britanac Endi Marej koji je odustao od takmičenja u singlu, dok je za prvog nosioca postavljen upravo najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Na putu do četvrtfinala, Nole je eliminisao Uga Dalijena iz Bolivije, Nemca Jana Lenarda Štrufa i Španca Alehandra Davidoviča Fokinu (sve po 2:0).

Sa druge strane, predstavnik domaćina Olimpijskih igara priredio je veliko iznenađenje u prvom kolu izbacivši favorizovanog Rusa Andreja Rubljova (2:0). Potom je izbacio Amerikanca Markosa Đirona (2:1) i Ilju Ivašku iz Belorusije (2:0).

Ovo će biti njihov 21. međusobni duel, a Đoković vodi 18-2. Poslednji put Đoković i Nišikori sastali su se na Australijan openu pre dve godine i tada je Japanac zbog povrede predao Noletu duel pri vođstvu Srbina od 2:0 u setovima (6:1, 4:1).

TOK MEČA

II SET

6:0

NOVAK U POLUFINALU OI U TOKIJU!

5:0

Novaka jedan gem deli od polufinala OI u Tokiju!

4:0

Nole gazi!

Poslednjih pet gemova pripali su Novaku.

3:0

Ništa više ne može da zaustavi Đokovića. Bez izgubljenog poena overen je brejk.

2:0

Novi brejk za Novaka! Taman, u pravo vreme, Đoković je slomio Keija i iskoristio drugu brejk šansu. Naterao je Nišikori Srbina na grešku u narednom poenu, neutralisao prvu brejk priliku, ali nije mogao drugu. Lopta se od vrha mreže odbila van terena i Nole je odmah stigao do brejka.

1:0

Duplom greškom Nole je dozvolio Nišikoriju da zapreti i stigne do brejk prilike. Izvukao se ipak Srbin i maestralnim bekhendom izjednačio na 40:40, a potom naterao Japanca na grešku i najlepšim potezom na kraju poentirao.

Počeo je drugi set. Servira Novak Đoković.

I SET

6:2

Novak je sjajnim udarcima stigao do dve brejk prilike i već prvu pretočio u gem za ubedljiv rezultat na kraju prvog perioda.

5:2

Nastavlja Đoković da gazi ka polufinalu. Istina, sjajnim vinerom Nišikori je zapretio Novaku izjednačivši na 30:30, bekend paralela iznenadila je i srpskog asa, koji međutim, nije dozvolio da izgubi prednost i fenomenalnom završnicom došao na gem od osvajanja prvog seta.

4:2

Dugačak gem. Iako je Nišikori imao vođstvo od 40:15, Novak je uspeo da stigne do prednosti, međutim, uporni Japanac nije odustajao i preokretom je ipak odbranio svoj servis.

4:1

Samouvereno deluje Nole, kratko i efikasno za četvrti gem u ovom duelu i sada ga još samo dva dele od osvajanja prvog seta.

3:1

Mučio se ponovo Nišikori na svoj servis, ali ga je ipak sačuvao i uspeo da osvoji prvi gem u ovom meču. Novak je prišao na 30:30, da bi Japanac sa dva poena stigao do prvog gema.

3:0

Nole melje Japanca, ubedljivom igrom bez izgubljenog poena i ekspresno, Đoković je već stekao ogromnu prednost.

2:0

BREJK! Nole odmah oduzima servis Nišikoriju. Sjajnim udarcima srpski as je ekspresno stigao do 40:15, prvu brejk priliku nije iskoristio, ali drugu jeste pošto je Japanac izbacio lopticu u aut.

1:0

Iako je duel otvorio sa dve greške i dozvolio Japancu da povede sa 0:30, Đoković je uspeo da preciznim udarcima i prvim asom na meču sačuva servis i sa tri uzastopna poena, posle "đusa" i prednosti, stigne do prvog gema. Čak 10 poena odigrano je u ovom gemu, koji je trajao pet minuta.

Autor: