AKTUELNO

Tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, osvajačice zlata i srebra su oko devet sati stigle u prestonicu, gde su dočekane na aerodromu "Nikola Tesla".

Njih je najpre pozdravio ministar Omladine i sporta Vanja Udovičić koji im se zahvalio na neverovatnom uspehu, koji su obezbedile za Srbiju.

Foto: TV Pink Printscreen

„Dobro došli kući, šampioni! Znam da je jedan od najlepših osećaja kada se sa najvećeg sportskog takmičenja vratite u svoju Srbiju sa medaljom, da u tom trenutku, kada ste svoji na svome, uz ljude koji vas najviše vole, i sugrađane koji se vama ponose, medalja dobija dodatni sjaj i vrednost. Hvala vam što ste se borili do kraja, što ste dali i više od ličnih maksimuma i što ste našu Srbiju još jednom proslavili. Upravo vi ste najveća motivacija svim našim olimpijcima koji nastupaju u narednim danima, vi ste njihova dodatna snaga. Milice, Tijana i Damire, beskrajno smo ponosni na vas, i hvala vam što ste sve u Srbiji usrećili i ovoga puta. Još jednom čestitam i vašim stručnim štabovima i Tekvondo asocijaciji Srbije i Streljačkom savezu Srbije na velikom uspehu”, istakao je ministar Udovičić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Uživamo sada, jedva čekamo da zagrlimo naše porodice, ali sada jedva čekamo da prenesemo sve ovo na neke nove generacije - rekla je Mandić.

Kako dodaje, Dragan Jović je najviše zaslužan za sve, kao i nutricionista, njen verenik.- Sa toliko podrške i rada, sve mora da se nagradi. ovo nisu samo naše medalje, nego svih njih - podvlači osvajačica zlata.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako ističe veliki je razmak između dve zlatne medalje koje je osvojila. Mandić ističe da je osvajanje prve medalje bilo uzbudljivije, a da je sadašnja, kruna njene karijere.

- Obe su mi na svoj način značajne - dodaje Mandić.

Kako Bogdanović dodaje, Milica je postavila velike ciljeve za sve ostale tekvondiste.

- Ja se nadam da ću i ja osvojiti neko zlato, jer mi je Milica vetar u leđa - nastavila je Bogdanović.

Autor: