AKTUELNO

Srpski olimpijci sleteli na aerodrom Nikola Tesla.

Kako je najavljeno, večeras se očekuje i zvaničan doček olimpijaca, na balkonu ispred Skupštine grada.

Udovičić je čin srpskih olimpijaca nazvao ogromnim uspehom čitave Srbije, pozdravljajući svaku medalju koja je stigla:

- Nema lepšeg osećaja nego vratiti se kući sa ovakvim medaljama, biti dočekan od svog naroda! iskreno svaka čast i Damiru i Milici i Tijani, kao i basketašima. Žao mi je što Damir nije uspeo da osvoji još jednu medalju. Ovo je glorifikacija Srbije na jedan divan način - rekao je ministar sporta.

Foto: Tanjug/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

ZLATNA I BRONZANA DEVOJKA

Ministar sporta, dočekao je i tekvondiskinje Milicu Mandić, kao i Milicu Bogdanović koje su osvojile zlatnu i bronzanu medalju i nagradio ih buketima cveća.

Damir Mikec srpski strelac u gađanju pištoljem, koji je osvoijo srebrnu medalju, stigao je prvi na aerodrom Nikola Tesla gde se najpre pozdravio sa svojom porodicom.

Foto: MOS

On je dočekan uz muziku, a kada se pojavio na vratima, i izašao pred medije, začula se popularna pesma "Pukni zoro", potom je ministar Sporta i omladine Vanja Udovičić poželeo dobrodošlicu srpskim sportistima.

Foto: MOS

Ministar Udovičić se sa posebnom čestitkom obratio olimpijcima koji su doneli medalje ovim rečima:

Foto: Tanjug/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

„Dobro došli kući, šampioni! Znam da je jedan od najlepših osećaja kada se sa najvećeg sportskog takmičenja vratite u svoju Srbiju sa medaljom, da u tom trenutku, kada ste svoji na svome, uz ljude koji vas najviše vole, i sugrađane koji se vama ponose, medalja dobija dodatni sjaj i vrednost. Hvala vam što ste se borili do kraja, što ste dali i više od ličnih maksimuma i što ste našu Srbiju još jednom proslavili. Upravo vi ste najveća motivacija svim našim olimpijcima koji nastupaju u narednim danima, vi ste njihova dodatna snaga. Milice, Tijana i Damire, beskrajno smo ponosni na vas, i hvala vam što ste sve u Srbiji usrećili i ovoga puta. Još jednom čestitam i vašim stručnim štabovima i Tekvondo asocijaciji Srbije i Streljačkom savezu Srbije na velikom uspehu”, istakao je ministar Udovičić.

Foto: Tanjug/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Autor: