AKTUELNO

Srpski miks dubl bolji od Brazilaca, a iskusni teniser pobesneo zbog jednog detalja sa meča.

Nekadašnji svetski broj jedan i čovek koji godinama igra na najvećim turnirima u konkurenciji parova poludeo je nakon poraza od Srbije. Marselo Melo (37) verbalno je napao Novaka Đokovića, nakon što je brazilski miks dubl poražen od srpskog u Tokiju - 6:3, 6:4.

Iskusni Melo zamera Novaku "nesportske poteze", tvrdi da je namerno pokušao da pogodi njega i Luizu Stefani, a da nije bilo nikakve potrebe da se tako ponaša.

Odmah nakon meča, uz kratku ogradu da ne želi da stvara prepirke sa najboljim teniserom sveta, Melo je do detalja objasnio zbog čega je ljut na Novaka Đokovića!

Foto: Tanjug AP/Patrick Semansky

- Iznenadio me je Novak Đoković, ali na negativan način! Nije bilo potrebe da se tako ponaša. Pre nekoliko dana je snimao video o Brazilu i Brazilcima, govorio kako voli našu energiju, a sada se ovako ponaša... Smečovao je direktno u moja leđa, iako nije morao tako da odigra! Ovo je tenis i svako ga igra onako kako želi. Ja to nikada ne bih uradio - rekao je nakon meča vidno ljut Marselo Melo.

On je bio besan na najboljeg tenisera sveta i zbog još jedne situacije. Veruje da je Novak Đoković želeo da pogodi njegovu koleginicu Luizu Stefani.

- Kako i zašto? Postoje neke stvari koje ne razumem. Šta smo mu uradili? Nismo zaslužili to. U jednom momentu zamalo da pogodi Luizu. Naravno, ovo su Olimpijske igre, sve se dešava na terenu, on je igrao svoju igru,... Ali treba da postoji neka granica za sve. Ne želim da stvaram kontroverze i polemike, ali ako znate da pročitate između redova, znate i o čemu govorim - dodao je Brazilac.

Foto: Tanjug AP/Patrick Semansky

Podsećamo, Novak Đoković i Nina Stojanović su u svom debitantskom nastupu u miks dublu ostvarili pobedu i plasirali se u četvrtfinale Olimpijskih igara. Tamo će igrati protiv nemačke kombinacije Lara Zigmund - Kevin Kravic, pošto su i oni eliminisali favorite.

#Novak Đoković