AKTUELNO

Matea Jelić je osvojila zlatnu medalju tekvondou, a taj uspeh želi da proslavi u Kninu tokom godišnjice vojne operacije Oluja.

Matea Jelić je vrlo brzo na Olimpijskim igrama postala mezimica Hrvatske kada je osvojila zlatnu medalju u tekvondou, a onda je oduševila i Srbiju fotografijom sa Novakom Đokovićem i posebnom porukom koju mu je tad poslala.

Ipak, Hrvatica je sada sve šokirala izjavom u kojoj je veličala vojnu operaciju "Oluja"!

Matea Jelić je postala olimpijska šampionka u kategoriji do 67 kilograma, a pred povratka u Hrvatsku dala je izjavu koja će podići mnogo prašine u regionu.

- Sada je na redu uživanje u selu. Nema više takmičenja i stresa, samo opuštanje - počela je Jelićeva u intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju".

Hrvatski sportisti joj jesu pružili doček u olimpijskom selu, ali ona jedva čeka da taj doček dobije u Kninu i to baš tokom obeležavanja vojne operacije "Oluja", kada su Srbi u leto 1995. godine trpeli zločine i bili proterivani iz Hrvatske.

- Doček u selu je bio sjajan. U selu su me dočekali kao da sam kod kuće. To smo mi Hrvati! Uvek se držimo zajedno. Želim da doček spojim s proslavom Oluje! Jedva čekam da se vratim u Knin. U Hrvatsku se verovatno vraćam za dva dana, a taman se bliži i godišnjica Oluje. Taj događaj mi jako puno znači. Oluja je za mene nešto posebno i volela bih da napravimo jednu zajedničku veliku feštu. Bila bi mi čast, zaista - rekla je Jelićeva i oduševila hrvatsku, ali i šokirala srpsku javnost.

Ovo je Matea Jelić, hrvatska tekvondistkinja o čijoj izjavi se priča.

#Novak Đoković