AKTUELNO

"Prevruće je, program bi trebalo da počinje oko 18 časova!"

Odmah posle meča prvog kola na Olimpijskim igrama u Tokiju Novak Đoković je digao glas. Pobunio se protiv vrućine i užasnih uslova za igru na OI.

Problem je u tome što mečevi iz nekog razloga nisu stavljeni u večernje, već u termine preko dana. Tako će u današnjem meču Novak igrati sa Janom Lenardom Štrufom od 9 časova po našem vremenu, tj. oko 16 po japanskom.

I tada će vrućine biti velike, a sada su se i ostali teniseri pobunili protiv takvog rasporeda! Drugi teniser sveta Danil Medvedev se pridružio Novaku u kritikama!

- Prevruće je, program bi trebalo da počinje oko 18 časova! Znam da mečevi moraju da počnu ranije, jer ih se mnogo igra u toku dana. Sigurno termine neće menjati u toku turnira, ali moramo da kažemo šta nam smeta - rekao je Medvedev i dodao:

Ako pitate 200 igrača ovde, njih 195 će vam reći da ovo nije normalno. Trebalo bi da igramo kasnije.

NJegova sunarodnjakinja Anastasija Pavličenkova je morala tokom svog meča da uzme medicinski tajmaut iako je meč bio lagan! Dobila je Saru Erani 6:0, 6:1, a tokom meča se zasipala ledom!

- Sada imam ogromnu glavobolju i zbog toga sam pokušala da se hladim tokom meča - objasnila je ona.

U petak je ruska strelkinja Svetlana Gomboeva pala u nesvest tokom takimičenja zbog vrućine, a teniserka Julija Putinceva se zbog istog razloga povukla sa olimpijskog turnira!

#Novak Đoković

#Olimpijske igre

#Tokio