AKTUELNO

Čak sedam vaterpolista oprostiće se od reprezentacije posle Tokija, a jedan od njih je i kapiten vaterpolo reprezentacije i barjaktar Srbije na otvaranju Olimpijskih igara.

Vaterpolo reprezentacija Srbije već godinama važi za jednu od sigurnih ekipa od koje nacija očekuje medalju, pa je takav slučaj i na ovim Olimpijskim igrama.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Šta će uraditi „delfini“, ostaje da se vidi. Jedno je sigurno - čak sedam igrača oprostiće se od reprezentacije posle Tokija, a jedan od njih je kapiten i barjaktar Srbije na otvaranju Igara Filip Filipović.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Dovoljan motiv je to što idemo na Olimpijske igre, bez obzira na to da li su nekome prve ili poslednje. Važno je da odemo svi zdravi, spremni, da ne razmišljamo o bolestima i povredama, već da se posvetimo samo sportu - rekao je Filipović.

Prvi rival Srbiji na turniru biće selekcija Španije 25. jula.

Turnir će biti dugačak i težak. Moramo od početka do kraja da budemo zajedno, a ako neka ekipa može to sve da izgura, mislim da je to Srbija. Prva utakmica nam je najvažnija, ali ni posle neće biti lako. Idemo meč po meč, jer je to jedini ispravan put.

Srbija brani titulu osvojenu 2016. godine u Riju, a igraće u B grupi sa selekcijama Španije, Hrvatske, Crne Gore, Kazahstana i Australije.

- Prošli smo mnogo toga zajedno, osvajali i sedma i peta mesta, kao i zlata. Bitno je da idemo korak po korak, jaka je konkurencija, teška je grupa i da se kroz grupu spremimo za četvrtfinale koje je uvek najvažnija utakmica - jasan je Filipović.

#Filip Filipović

#vaterpolo