AKTUELNO

Najbolji teniser sveta izborio je finale najprestižnijeg Grend slema na svetu pobedom nad Denisom Šapovalovim, ali se tretman koji ima razlikuje se od onog koji imaju drugi teniseri

Naime, dok je Novak igrao sa Kanađaninom, na tribinama Sveengleskog teniskog i kriket kluba dešavalo se nešto nedopustivo.

Pojedini navijači otkrili su da su im radnici obezbeđenja oduzimali srpske zastavice koje su poneli na tribine, dok to nije bio slučaj sa drugim takvim rekvizitima, niti prethodnih dana, niti kada se radi o drugim državama.

Svoje nezadovoljstvo objavili su na društvenim mrežama:

"Hej, Vimbldone, u sredu ste bili tako alergični na svaku srpsku zastavu, pa je od svih nas koji smo ih imali zatraženo da ih sklonimo, iako su dimenzije bile u skladu sa propisima. A sada vidim kanadske zastave. Da li ćete i njih da sklonite? Ili ste izabrali diskriminaciju samo Đokovićevih navijača?", stoji u tvitu razočaranog navijača.

Usledila su pojašnjenja "da nisu dozvoljavali ni kada je zastavica presavijena na pola - jer su čak i one minijaturne zabranjivali", dok je bilo priznanja i da su se pojedini radnici obezbeđenja izvinjavali zbog svojih postupaka.

"Meni se to desilo u ponedeljak. Rečeno mi je da spustim moju srpsku zastavu posle prvog seta. Radnik obezbeđenja me je ubeđivao da je prevelika, a to nije bilo tačno. Dolazio je triput, ali moram da kažem da se taj treći put izvinio i rekao da zastavica ipak nije prevelika", glasilo je jedno od ovih svedočenja.

#Novak Đoković

#Vimbldon