AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je 20 meč na najvećim turnirima sveta ove godine i isto toliko vezanih mečeva na Otvorenom prvenstvu Engleske, . pa je posle trijumfa nad Kanađaninom Denisom Šapovalovim 7:6, 6:3, 7:5, ušao u finale Vimbldona.

Posle velike pobede na dan kada je njegov trener Goran Ivanišević postao šampion Vimbldona imao je šta da kaže:

"Rezultat ne prikazuje realan tok meča, on je sjajno servirao i bolje igrao u prvom i dobrom delu drugog seta. Imao je sjajne šanse i hteo bih da mu još jednom aplaudirate za sve što je danas uradio. Ovo je bilo njegovo prvo polufinale Grend Slema i videli ste da je bio veoma emotivan, a videćete ga sigurno u završnici u budućnosti jer je izvandredan igrač", erkao je Đoković.

Prvi igrač sveta i branilac titule se borio kao lav danas:

"Pa da. Toliko puta sam rekao i ponoviću sada da je ovo moj omiljeni turnir i moj omiljeni teren nema povlačenja, kada izađeš na teren o kom si sanjao kao dečak moraš da daš maksimum. Na svakom meču i onda da vidiš šta će biti. Odustajanje nikada nije bila opcija"

Statistika je ponovo bila na meniju. Njegovo 30. Grend Slem finale uz ogroman aplauz publike i 7. finale Vimbldona:

"U ovoj fazi moje karijere, Grend Slemovi su mi sve. Bio sam privilegovan da ispisujem istoriju sporta koji volim i ispunjava mi srce svaki put kada čujem da se nešto istorijski dešava i kada je ulog veliki i moram da budem uravnotežen i da za mene postoji samo onaj naredni meč i da ne razmišljam ni o čemu drugom. Izlazak na teren u finalu je zaista nešto posebno. Izvinite, mnogo pričam", rekao je Đoković.

Autor:

#Novak Đoković

#Tenis