AKTUELNO

Čini se da su pred Noletom barem još dve godine kvalitetnog tenisa, ali to će morati da opravda na terenu.

Nema sumnje da je Novak Đoković pobedom na Rolan Garosu pokazao svoju dominaciju na polju tenisa u poslednjih deset godina.

Ipak i dalje kod mnogih postoje sumnje da je Srbin zapravo najbolji teniser svih vremena, uprkos tome što je on u dosta različitih statistčkih kateogrija ispred svojih najvećih rivala, Rodžera Federera i Rafela Nadala.

Neki od tih dostignuća su da je Novak igrač sa najvećim brojem nedelja provednih na prvom mestu, da je čovek sa najviše Mastersa, jedini teniser koji je dva puta osvajao svaki grend slem…

Ali ukoliko bi u sledećem rekordu nadmašio legendarnog Federera, nema sumnje da bi svi shvatili o kakvo teniseru se radi i koliko dugo zapravo traje njegova genijalnost.

Kada je Federer poslednji put bio prvi na ATP listi imao je 36 godina i 10 meseci, što ga čini najstarijim brojem jedan u istoriji tenisa. Odmah iza njega je Novak Đoković koji trenutno ima 34 godine i 28 dana, a njegova pozicija lidera još uvek nije ugrožena.

Novaku za taj poduhvat treba da za neke dve i po godine uspe da se domogne liderske pozicije ATP liste, naravno ako je uopšte bude izgubio do tada. U tom trenutku postaće najstariji teniser ikada na poziciji broj jedan.

Autor:

#Novak Đoković

#Rodžer Federer