AKTUELNO

Novak zna šta da radi pred finale - odigrao ih je toliko!

Novak Đoković je pobedio Rafaela Nadala u jednom od najboljih teniskih mečeva koje smo videli na Rolan Garosu, ali nije završio posao.

Voljom žreba i zbog odluke organizatora da postave Danila Medvedeva za drugog nosioca na turniru ovo je bilo polufinale, a zbog toga za Srbina još uvek nema opuštanja.

"Ne mogu još u potpunosti da se opustim jer posao nije do kraja završen. Imam još jedan meč, finale", rekao je Novak za "Novosti".

On ne planira da previše trenira pred meč koji treba da počne oko 13 časova. Sasvim je dovoljno vremena proveo na terenu i zna šta treba da radi.

"Pošto sam igrao dovoljno tenis ne treba prevše da treniram, Zapravo se sada radi o tome da stvari radim lagano do finala", objasnio je on i istakao kako mu nije prvi put da posle neverovatnog i iscrpljujućeg meča u vrlo kratkom roku mora da se spremi za finale.

Juriće 19. titulu, dok će Cicipas hteti prvi put da podigne trofej. Pritom, nije ni Cicipas lako prošao dalje, igrao je pet setova sa Aleksandrom Zverevom.

"Sada je sve do oporavka i svežine koja je neophodna za jednu veliku borbu. Jer u nedelju me očekuje velika borba bez dileme. Nije prvi put da igram epsko polufinale na grend slemu, a da zatim moram da se vratim na teren posle manje od 48 sati i igram finale. Sposobnosti oporavka su mi prilično dobre", zaključio je najbolji teniser na svetu.

#Novak Đoković