AKTUELNO

Juniorski šampionat Evrope u sinhronom plivanju održaće se u Beogradu, na otvorenom bazenu SC Tašmajdan, od 21. do 25. juna, uz učešće 26 nacionalnih timova.

Ekipe su prijavili Austrija, Belorusija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Finska, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Grčka, Izrael, Italija, Jermenija, Lihtenštajn, Litvanija, Holandija, Poljska, Portugalija, Rusija, San Marino, Slovačka, Španija, Švajcarska, Turska, Ukrajina i Srbija.

Takmičenje zajednički organizuju Savez za sinhrono plivanje Srbije i Evropska federacija vodenih sportova (LEN), a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, uz veliku podršku Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Pročitajte još: Vaterpolisti Srbije bolji od Australije u prvom prijateljskom meču

Sinhrono plivanje je najatraktivniji ženski sport, umetničkog karaktera koji spaja umetnost, eleganciju i lepotu a kako je ovo takmieenje najvišeg ranga u juniorskoj kategoriji (takmičarke do 18.godina) i održava se uoči Svetskog seniorskog prvenstva koje je u julu u Budimpešti ekipe dolaze u Beograd u najjacim sastavima.

Reprezentacija Srbije takođe će učestvovati na prvenstvu sveta u Budimpešti i šampionat u Beogradu biće provera pred nastup na elitnom prvenstvu.

Foto: Pixabay.com

Sastav Srbije:

Disciplina tim: Jelena Kontić, Iva Lukić, Jelena Ivković, Irina Jevtović, Danica Petrović, Nina Šišović, Jana Počuča, Katarina Lazarević. Rezerve: Sara Miletić, Lana Stanković i Ema Nikolić.

Disciplina duet: Iva Lukić, Sara Miletić. Rezerva: Jana Počuča

Disciplina solo: Jelena Kontić

Treneri: Svetlana Kontić, Ana Novaković, Snežana Sokolović

Tim menadžer: Ivana Krstić

Srbiju će predstavljati i sudije Tamara Filipović i Jovana Daković Ćirilović

#Evropsko prvenstvo

#Tašmajdan

#plivanje

'