AKTUELNO

Iako je čak pet godina mlađa od svojih rivalki Adriana (17) bez problema pobedila na takmičenju Evropski bacački kup za mlađe seniorke.

Adriana Vilagoš nastavlja da oduševljava atletski svet. Devojka koja ima tek 17 godina predstavlja pravu "noćnu moru" za starije rivalke u bacanju koplja.

Njeno koplje, koje je seniorske težine 600 grama, letelo je do 60.22 metara i do ubedljivo prvog mesta. Druga takmičarka bacila je čak četiri metara manje.

Zanimljivo je je Adriana bila na pripremama u Splitu i nije imala u planu da nastupi na takmičenju, jer nije bilo njene kategorije mlađih juniorki.

Ipak, na nagovor organizatora je odlučila da nastupi sa starijim devojkama po 5, 6 godina od nje i sve ih je pobedila.

- Nisam očekivala da ću pobediti. Mislila sam da nastupim samo zbog iskustva. Na kraju, jako sam se iznenadila i osvojila sam zlato i veoma sam srećna. Nisam znala da sam u takvoj formi i da ću baciti ovoliko. Takmičila sam se sa devojkama koje sam gledala samo na televiziji. - kaže Adriana i dodaje:

- Imali smo u planu neka druga takmičenja. Bio je plan da se takmičim na EP za juniorke do 18 godina u Rijetiju, ali je ono otkazano. Tako da sam gledala da onda bacam što više na drugim takmičenjima.

Ona ističe da je ove godine čekaju dva takmičenja u njenom uzrastu:

- Sada imam Evropsko prvenstvo u Talinu za U20 godina i Svetsko prvenstvo u Keniji.

Na žalost, Adriana ne može da se takmiči na Olimpijskim igrama čak i kjakada bi bacila normu (65 metara) jer joj ne dozvoljavaju godine.

- To je baš loše, i pre sam imala norme za EJOF (Evropske Olimpijske igre mladih), pa nisam mogla da idem zbog godina. Prošle godine sam razmišljala "šta sad može da se desi i desila se korona". Trenirali smo uglavnom kod kuće tokom korone, ali falila su mi bacanja - kaže mlada atletičarka.

Ono što je očekuje kasnije u karijeri su Olimpijske igre Pariz 2024.

- To mi je veliki san. Ne mogu da kažem šta bih mogla da uradim, ali treniraću naporno pa ćemo videti kako će biti - kaže Adriana.