AKTUELNO

Zove se Danica, i ovo je njena priča!

Jedan od najupečatljivijih detalja sa minulog Australijan Opena, osim Novakove titule, barem za nas Srbe, bila je i pojava lepe plavooke devojke na tribinama "Rod Lejver Arene". Ona je Đokovića bodrila sa šajkačom i kokardom na glavi, kao prava predstavnica našeg naroda, i baš zato je privukla veliku pažnju Srba širom sveta. Naravno, i zbog atraktivnog izgleda, razume se.

Neznanka je brzo posle finala "Ozi Opena" pala u zaborav, međutim "locirana" je u Melburnu, gde inače živi i radi...

- Da, ja sam ta devojka sa prelepim očima, hvala na komplimentu, zovem se Danica Blagojević, udata za Aleksandra Blagojevića imamo troje dece, Nikolinu koja ima 14 godina, Amiliju koja je napunila 12 i Stefana koji ima 9 godina - rekla je za Sputnjik sada već svima dobro poznata Srpkinja iz pečalbe.

Danica ima 41 godinu, sa surpugom vodi mali porodični biznis u Melburnu, frizerski salon. Aleksandar je frizer, a Dana, kako je zovu prijatelji, kozmetičarka. Rođena je u Melburnu, nije otkrila iz kog mesta u Šumadiji su njeni otac i majka stigli u Australiju, ali je rekla da je šajkaču, koja je privukla gotovo jednaku pažnju ljudi na društvenim mrežama kao njene prelepe oči, nabavila u Srbiji.

- Šajkaču sam kupila u Jagodini, kada sam poslednji put bila u Srbiji 2018. godine. Bila sam sa porodicom u poseti rođacima, u poseti zemlji mojih predaka - kaže Dana.

Poručila je da je veliki ljubitelj tenisa i naravno našeg Novaka.

- Naravno da pratim tenis! Igrala sam tenis tokom cele mladosti, punih petnaest godina. Upoznala sam Novaka Đokovića kada je prvi put došao u Melburn sa svojim trenerom Dejanom Petrovićem. Imam tu sreću da je Dejan moj rođak. Imao je školu tenisa, zapravo Teniski Klub "Puma" u Kragujevcu - kaže Dana, koja je otkrila da je imala dvostruki razlog ra zadovoljstvo na dan finala.

- Volim da gledam uživo Noleta svaki put kada dođe u Melburn, ali ove godine finale se igralo na rođendan mog supruga. Iznenadila sam ga! Kupila sam dve karte da gledamo Noleta i tako proslavimo.

Za kraj, Dana poručuje da će i sledeće godine biti na istom mestu, na tribinama da bodri Novaka, naravno - sa šajkačom!

- Sledeće godine rezervisaću iste karte, ista sedišta, nosiću istu šajkaču i nadam se, ako Bog da, Nole ponovo pobeđuje u finalu - kaže Dana Blagojević.

#Novak Đoković

#Otvoreno prvenstvo Australije