AKTUELNO

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju suočavaju se sa velikim problemima, a danas su rekli da novi datumi treba što pre da se odrede.

"Moramo uskoro da odlučimo o tome jer će u suprotnom biti teško odlučivati o drugim stvarima koje slede", rekao je izvršni direktor organizacionog odbora Olimpijskih igara Toširo Muto.

Dva dana nakon što je najavljeno odlaganje zbog pandemije korona virusa, Muto se sastao sa ostalim članovima radne grupe koja se bavi Olimpijskim igrama.

Odbor je pokrenuo niz pitanja koja treba rešiti, poput ulaznica, obezbedjenja, mesta, robe, smeštaja, olimpijskog sela, prevoza i organizacije volontera.

Dodao je da razmatra na hiljade ugovora, kao i interese emitera, sponzora, Medjunarodnog olimpijskog komiteta, nacionalnih sportskih i olimpijskih saveza.

"Nisam ni zamislio da ćemo biti testirani do ovakve mere", istakao je Muto.

Kao veliki problem naveo je dodatne troškove."Pretpostavljam da će dodatni troškovi biti ogromni", ocenio je Muto.

Foto: Logo

Japanski list specijalizovan za finansije Nikei procenio je da će dodatni troškovi biti 2,7 milijardi dolara.Time bi se budžet prevazišao za čak 12,6 milijardi dolara.Japanska nacionalna revizorska agencija, medjutim, navela je da je stvarni iznos troškova dvostruko veći.

Autor: pink.rs

#Olimpijada

#Olimpijada 2020 Tokio

'