AKTUELNO

Selektor srpskih rukometašica Ljubomir Obradović izjavio je danas da njegova ekipa nije mnogo tugovala posle poraza od Norveške i da žele pobedu nad Holandijom.

"Devojke su iskusne i imamo ustaljeni dogovor - 24 sata slavimo i 24 tugujemo. Dobro je došao dan odmora da se pripremimo za Holandiju", rekao je Obradović u najavi utakmice.

Srbija je posle dve pobede na početku šampionata poražena od Norveške u trećem kolu.

Obradović je naveo da je bilo mnogo pozitivnih stvari u toj utakmici.

"Medjutim, nismo mogli da utičemo na neke druge, i rezultiralo je kako je rezultiralo. Šteta... Okrećemo se utakmicama protiv Holandije i Slovenije. Što se Holandije tiče, očekujemo sličnu utakmicu kao jučerašnju, važni su bodovi i za jednu i drugu ekipu. One su izgubile od Slovenije, a mi moramo da idemo tu na pobedu. Biće nezgodno. Holandija je kvalitetna ekipa, dugo su na svetskom vrhu. Biće dobra utakmica", kazao je Obradović.

Srpskom timu slede utakmice sa Holandijom i Slovenijom.

Reprezentativka Sladjana Pop-Lazić je rekla da je ekipa pružila maksimum u prve tri utakmice.

"Glava nije pala, borile smo se imamo čak i više samopouzdanja. Iznenadio me je poraz Holandije od Slovenije. Nije nas to zaplašilo, sa Holandijom smo igrale nerešeno u Nemačkoj. Izmenila im se ekipa i novi selektor je tu, sa druge strane ; dosta igračica više u timu", rekla je ona.

Njena saigračica Dragana Cvijić je kazala da je srećna i ponosna zbog toga što se srpski tim dobro borio protiv Norveške.

"Žao mi što nismo osvojile makar bod, ali sutra je novi dan, nova utakmica. Verujem da možemo da pobedimo i Holandiju i Sloveniju i da prodjemo grupu sa dva boda. Potrudićemo se da tako i bude", kazala je Dragana Cvijić.

Kristina Liščević je dodala da je duel sa Norveškom bio dobar test da li Srbija može da se nosi sa velikim ekipama.

"Pokazali smo da možemo. Možemo puno, možemo daleko. Dobile smo na samopuzdanju, pogotovo sada kada slede važne utakmice i važni bodovi. Holandija je ekipa koja ima uspone i padove, ali su im ti padovi uglavnom bili na početku, pa su se vraćale u meč, i mnogo bolje igrale kasnije. Nadam se da ; tako neće biti protiv nas. Imali su i oni teških utakmica imali smo i mi, ali se nadam poenima", navela je Liščević.

Utakmica protiv Holandije igraće se sutra od 12 sati u japanskom gradu Kumamoto.

#Srbija

#rukometašice

'